Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Almanya açıklaması

Alman mevkidaşı ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Almanya açıklaması
08 Mart 2017 Çarşamba 14:43

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüştü. Bir saatten fazla süren görüşmenin ardından Çavuşoğlu, toplantıya ilşkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu toplantıda "Son 1 yılda Almanya'da yaşayan Türk toplumuna yönelik sistematik baskıdan rahatsız olduğumuzu ve Türk toplumunun da çok etkilendiğini, esasen Almanya'nın entegrasyon politikalarıyla da çeliştiğini söyledim" diye konuştu. 

Gabriel'in samimi şekilde iyi düşüncelerini söylediğini vurgulayan Çavuşoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

Gabriel iyi düşüncelerini ve temennilerini Almanya'nın beklentilerini samimi bir şekilde söyledi. Dostum Gabriel'i Türkiye'de ağırlayacağız. Bugünkü görüşmemiz çok faydalı oldu. Önümüzdeki süreçte hangi bakanımızın ve siyasetçimizin Almanya'da ne faaliyette bulunacağı bilgisini verdik. Çünkü daha önce Merkel ve Başbakan Binali Yıldırım böyle anlaşmıştı. Türkiye'den gelecek siyasetçilerinin engellenmemesi gerektiğini söyledik. Hayır'cılar her türlü faaliyetler için Almanya'da destekleniyor ama EVET kampanyası yapacak olan siyasetçiler engelleniyor. Biz Almanya'daki seçimlerde hiçbir zaman taraf tutmadık.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.