DİSK Genel Başkanı Kani Beko'ya 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası açıldı

DİSK Genel Başkanı Beko ve eski Zaman gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çümen Suruç'taki terör saldırısı için yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'ya 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası açıldı
10 Mart 2016 Perşembe 13:32

 Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Kani Beko ve eski Zaman gazetesi Yazı İşleri Müdürü Harun Reşit Çümen'e Suruç'taki terör saldırısı üzerine yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

DİSK Genel Başkanı Beko'nun, 20 Temmuz 2015'te Suruç'ta meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili olay yerinde  yaptığı açıklama Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede belirtildi. İddianamede, bu beyanların Zaman gazetesinin 22 Temmuz 2015 tarihli nüshasında ''Tırları durduran savcılar hapse atılsaydı, bu katliam olmazdı'' başlığıyla haberleştirildiği ifade edilerek haberin veriliş şekli sebebiyle beyanı haberleştiren şüpheli Çümen'in de atılı suçu işlediği kaydedildi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.