Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında flaş karar - Yerine...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevinden emekliye ayrıldı. Yerine vekalet edecek isimde açıklandı. Mehmet Görmez kimdir?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında flaş karar - Yerine...
31 Temmuz 2017 Pazartesi 21:35

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevi ile ilgili kesin karar verildi.  Görmez’in sunduğu emeklilik dilekçesi Başbakanlık tarafından kabul edildi. Bu nedenle emekliye ayrılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek.

Görmez açıklamasında, “Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Görmez’in istifa edip etmediği yönündeki bir soruya ise şöyle cevap vermişti:

“Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil. Fakat geleceğe yönelik sayın başkanın farklı bir görevle devam şeklinde bir talebi söz konusu. Bu da tabi ki Sayın Başbakan’la görüşülerek değerlendirilecek bir konudur. Ama şu an Sayın Başkan’ın görevden alınması ya da ayrılması söz konusu değildir”

Mehmet Görmez kimdir?

2010 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten ilahiyatçı. 17. Diyanet İşleri Başkanıdır. Mehmet Görmez, 1959 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğmuştur.

İlkokulu Nizip'te okudu, ortaokul ve liseyi Gaziantep İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu.


Etiketler; #mehmet görmez
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.