Diyarbakır'da polis aracının geçişi sırasında patlama oldu! 7 şehit 27 yaralı

Diyarbakır'da polis aracının geçişi sırasında patlama oldu. Patlamada 7 polis şehit olurken 27 kişide yaralandı. Yaralıların olduğu olay yerine çok sayıda ambulans istendi.

Diyarbakır'da polis aracının geçişi sırasında patlama oldu! 7 şehit 27 yaralı
31 Mart 2016 Perşembe 18:24

Diyarbakır'da Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracının geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlamada sırasında, aracın içerisinde bulunan polis ve çevredeki vatandaşlar yaralandı. Yaralıların olduğu olay yerine çok sayıda ambulans istendi. Yaralı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılırken siviller ise çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Patlamanın sonucunda bazı araçlarda hasar meydana gelirken
 Şehirlerarası Otobüs Terminali ve çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada yapılan saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği şüphesi üzerinde duruluyor.


Patlamada 7 şehit 27 yaralı

Anadolu Ajansının yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre 4 polis şehit oldu, 14 yaralı var. İlk belirlemelerde  4 olan şehit sayısı hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen 6'ya yükseldi. Yaralıları ise 9'u sivil 29 yaralıya yükseldi. Yaralıların 23'ünün tedavisi sürdüğü belirtildi. 



Diyarbakır Valisinden açıklama

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, polis aracının geçişi sırasında yapılan patlamadaki yaralılar için  "8'si polis, 6'sı sivil olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır" dedi. Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken çevrede saldırıya ilişkin araştırma başlatıldı.


Kalkınma Bakanından açıklama

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'daki terör saldırısındaki patlamada 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivilin yaralandığını belirtti.

Yılmaz konuşmasında, 
"Polis özel hareket otobüsümüze bombalı bir araç patlatılmak suretiyle bir terör saldırısı gerçekleşti. Şuan itibariyle bize verilen bilgiler ışığında 7 polisimizin şehit olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. 13 polisimiz yaralı. Birinin durumun ağır olduğu ifade ediliyor. Ayrıca 14 sivil halktan yaralılar söz konusu." diye konuştu.


Erdoğan, İçişleri Bakanını aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısı hakkında bilgi alarak saldırıda şehit düşen polisler için Allah'tan rahmet niyaz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaralanan polisler ve vatandaşlar için de acil şifa dileğinde bulundu.

İncelemelerde beyaz otomobil ihtimali

Polislerin,saldırı sonrasında yaptığı incelemelerinde mobese ve güvenlik kamerası görüntülenen beyaz bir otomobille saldırının gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor. Güvenlik kamerasındaki görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

Şehit polislerin isimleri ve memleketleri

Şehit başpolis memuru Alper Zor - ANKARA

Şehit polis memuru Necdet Alıcı - MERSİN

Şehit polis memuru Fatih Mehmet Ertuğrul - OSMANİYE

Şehit polis memuru Mustafa Yiğitalp - YOZGAT

Şehit polis memuru Serkan Talan - HATAY

Şehit polis memuru Mustafa Karakaya - ERZURUM

Şehit polis memuru İlyas Kaygusuz - BURSA

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah bunların sonunu getirsin.
Avatar
Seher e - 8 yıl önce
Yani Allah kahretsin yapanları diyarbakırlıyım utanıyorum böyle kansızlar yüzünden şehitlerimiz ailelerine Rabbim sabır versin. Bu kan artık dursun kardeş kardeşi öldürüyor müslümanlık bu değil..
Avatar
hüseyin - 8 yıl önce
Binlerce kere Allah önce arkasındakileri sonra kendilerini kahretsin..