Diyarbakır Havaalanına roketatarlı saldırı!

Diyarbakır havalimanına teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. olay yerine ambulans sevki yapılırken güvenlik güçleri ve terörist grubu arasında çatışma çıktı.

Diyarbakır Havaalanına roketatarlı saldırı!
28 Ağustos 2016 Pazar 10:22

Diyarbakır Havalimanına saat 24:00 sıralarında özel havayolu uçağının inişi sırasında roketli saldırı düzenlendi. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan DHMİ Diyarbakır Havalimanına çevre yolundan atılan 4 adet roketten 2'si terminal kısmının üst katına isabet ettiği iddia edilirken Güvenlik güçleri ve teröristler arasında kısa süreli çatışma çıktı. 

Yaşanan saldırı sırasında havalimanında bulunan yolcular ve personeller terminal içerisine alındı. Ambulanslar olay yerine sevk edilirken 15 dakikalık sıcak çatışma sonrasında terörist grubunu takip için helikopter ile bölgede tarama işlemi yapıldı. Havalimanındaki incelemenin ardından havalimanındaki uçaklar uçuşlarına başladı.

Vali Aksoy'dan açıklama

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Havalimanı saldırısı sonrasında yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Her türlü tedbirler alındı. Helikopterler havada aşağıdaki terörist unsurlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Özel harekat polisleri belirli noktalarda aramalarını yapıyor. Can kaybı ya da yaralanma söz konusu değil.

Saldırının roketle olup olmadığı balistik incelemeden sonra çıkar. İlk belirlemelere göre roketli bir saldırı olma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bağlar bölgesindeki havalimanındaki polis noktasının olduğu bölgeye roketatarlı saldırı olduğunu değerlendiriyor. Bunun ayrıntıları çalışmalardan sonra netleşecektir. 

Uçuşlarla ilgili herhangi bir aksama söz konusu değil. Her türlü güvenlik planlaması yapıldı. Uçuşlar devam edecek. Havalimanında olan vatandaşlarımız vardı bölgede ancak herhangi bir yaralanma söz konusu değil."


Etiketler; #terör
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bu soysuzlara diyecek laf bulamıyorum.