Diyarbakır Valiliği tarafından operasyon açıklaması

Diyarbakır Valiliği, teröristler tarafından şehit edilen Uzman Jandarma 1. Kademe Çavuş Muhammed Sait ÇELİK’ in faillerinin yakalanmasına ilişkin başlatılan operasyon hakkında açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği tarafından operasyon açıklaması
15 Aralık 2016 Perşembe 11:25

Diyarbakır Valiliği, 6 Nisan 2016 günü teröristler tarafından şehit edilen Uzman Jandarma I. Kademe Çavuş Muhammed Sait ÇELİK’ in faillerinin yakalanmasına ilişkin açıklama yaptı. Valilik, Bismil Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama kararına istinaden, Jandarma Adli Kolluk Birimleri, Jandarma Komando Timleri, Polis Özel Harekât Timleri ve Polis Terörle Mücadele Birimlerinin katılımıyla 23 ayrı adrese eş zamanlı operasyon icra edildiğini kaydetti. 

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlar kapsamında yakalanan şüphelilerden 8'i tutuklandı, 11'i adli kontrol ve 7'si de tutuksuz yargılama kararıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bismil İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Tepe Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Uzman Jandarma I. Kademe Çavuş Muhammed Sait ÇELİK’ in 06 Nisan 2016 günü BTÖ mensupları tarafından şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak faillerin ve işbirlikçilerinin yakalanması ve haklarında adli işlem başlatılması maksadıyla Bismil Cumhuriyet Başsavcılığınca 06 Nisan 2016 gün ve 2016/830 sayılı soruşturma başlatılmıştır.
 
Soruşturma dosyası kapsamında yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde; olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şüpheliler hakkında 06-08 Nisan 2016 ve 08 Aralık 2016 tarihlerinde Bismil Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama kararına istinaden, Jandarma Adli Kolluk Birimleri, Jandarma Komando Timleri, Polis Özel Harekât Timleri ve Polis Terörle Mücadele Birimlerinin katılımıyla 23 ayrı adrese eş zamanlı operasyon icra edilmiştir.
 
İcra edilen operasyonlar kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmış ve çıkarıldıkları mahkemede 8 şüpheli şahıs tutuklamış, 11 şüpheli şahıs adli kontrol, 7 şüpheli şahıs ise tutuksuz yargılama kararıyla serbest bırakılmışlardır. 
 
Bölgemizde yaşayan vatandaşların ve kamu personelinin emniyetini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.