Doğalgazda ücret iadesi yapılacak

Dağıtım şirketlerinin iç tesisat kontrol bedelini her abonelik başvurusunda tekrarlamasının önüne geçildi. Alınan ücretler iade edilecek.

Doğalgazda ücret iadesi yapılacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

EPDK 226 bin doğalgaz abonesini ilgilendiren bir karara imza attı. Dağıtım şirketlerince her abonelik başvurusu için alınan İç Tesisat Kontrol Bedeli bundan böyle alınamayacak. Bu zamana kadar bu isimle alınan bedellerin de iade süreci başlatıldı.

Kurul kararı uyarınca 6 milyon TL'den fazla bir miktarı dağıtması gereken dağıtım şirketleri bunu iki şekilde yapacak. Aynı konutta ikamet etmeye devam edenlere şirketler tarafından ödemeleri faturadan düşülme şeklinde yapılırken farklı konuta taşınanlar için ise ödemeler nakit şeklinde yapılacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz bu kararı tüketicinin korunması için aldıklarını, bu zamana kadar alınan bedellerin de iadesinin gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.