Dokunulmazlık teklifinde oy çokluğu sağlandı

TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri tamamlandı. 1. madde 373 oyla 2. madde 374 oyla kabul edildi.

Dokunulmazlık teklifinde oy çokluğu sağlandı
20 Mayıs 2016 Cuma 15:07

TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri tamamlandı. 1. madde 373 oyla 2. madde 374 oyla kabul edilirken son oylama ise 376 oyla referandumsuz kabul edildi.

Dokunulmazlık görüşmesinde 1'inci maddenin 2'nci tur gizli oylamasının sonuçlarına göre ilk madde için oylamada 531 milletvekili oy kullandı. İlk madde 373 oyla kabul edildi. 138 vekil maddenin reddi yönünde oy kullandı. Sandıklardan 8 çekimser, 9 boş ve 3 geçersiz oy çıktı. Teklifin 2. maddesi de 374 oyla kabul edildi. 2. madde için 136 ret, 4 çekimser, 11 boş ve 1 geçersiz oy çıktı. Son oylamada da 376 oy ile teklif tamamen kabul edildi.

Birinci madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren idari mercilerden, başsavcılıklardan ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına intikal ettirilerek, dokunulmazlığın kaldırılması talep edilen dosyalardan başlamak üzere, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'da bulunan tüm dokunulmazlık dosyaları ile İçtüzük'te öngörülen usul uygulanmaksızın ve herhangi bir ayırım yapılmaksızın bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasını içerirken ikinci madde de ise kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halk oylamasına sunulması halinde oylama yapılır.


 


Etiketler; #dokunulmazlık
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.