Dünki 2. darbe girişimi paniğiyle ilgili gerçekler ortaya çıktı

Dün gece ikinci darbe girişimi paniği yaşandı. "Ankara'da hareketlilik var" mesajlarıyla başlayan panik, kısa sürede "darbe girişimi var" iddiasına dönüştü. Yaşanan 2. darbe girişimi ile ilgili detaylar bugün ortaya çıktı.

Dünki 2. darbe girişimi paniğiyle ilgili gerçekler ortaya çıktı
22 Mart 2017 Çarşamba 12:56

Dün gece "Ankara'da hareketlilik var" mesajları atıldı. Bu mesajlarla başlayan panik ile çok sayıda kişi Ak Partili yetkililere "sokağa çıkalım mı?" diye soru yöneltti.

Paylaşılan twitlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in personellerine belediyeden çıkmama talimatı verdiği iddiasıyla panik daha da arttı. Bazı vatandaşlar Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek nöbet tuttu. 

İkinci darbe paniği AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün Twitter'dan paylaşımda bulunması ile son buldu. Külünk, paylaşımında "Sakin olun değerli Kardeşlerim. Her şey kontrol altında" diye yazdı.

Ankara'da paniğe neden olan ikinci darbe girişimi harekatının ise tatbikat olduğu ortaya çıktı. Ankara Emniyeti'nin olası bir kalkışma durumunda kritik kişi ve kurumların nasıl korunacağı, polisin nasıl hareket edeceği konusunda gizli tatbikat yaptığı öğrenildi. Tatbikat sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de araç desteği alındığı belirlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.