e-Devlet HGS bakiye sorgulaması nasıl yapılır? HGS geçiş ihlali sorgula!

Belirli noktalardan geçmek için gerekli olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile alakalı tüm işlemler online olarak da yapılabiliyor. Artı e-Devlet üzerinden de HGS işlemleri yapılabildiği gibi, PTT sistemi ile de HGS ile alakalı sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Peki, e-Devlet HGS bakiye sorgulaması nasıl yapılır? PTT HGS geçiş ihlali sorgulaması nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde...

e-Devlet HGS bakiye sorgulaması nasıl yapılır? HGS geçiş ihlali sorgula!
31 Mart 2016 Perşembe 15:14

Otoyol ve köprülerden geçiş için kullanılan HGS sistemi sürücülerin kolaylıkla sıra beklemeden geçiş yapmasını sağlayarak zaman kaybını azaltır. Ancak bunun için bir HGS üyeliğinizin ve HGS kartınızın olması gerekmektedir. Öte yandan eğer kartınızda yeterli bakiye olmazsa geçiş ihlali yapmış sayılırsınız ve aracınıza ceza yazılır.

HGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

HGS başvurusu iki şekilde yapılmaktadır. Bu başvurular PTT şubelerinden veya anlaşmalı bankalardan yapılabilmektedir. Başvurunuzun ardından yapmanız gereken tek şey size verilen çipi arabanızın ön camına takmak olacaktır. Sonrasında kolaylıkla bakiye yüklemesi yaparak HGS geçişi olan otoyol ve köprüleri kullanabilirsiniz.

HGS başvurusu Türkiye İş Bankası A.Ş., Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Finansbank, Halk Bankası, VakıfBank ve DenizBank bankalarından yapılabilmektedir.

E-DEVLET HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

HGS geçiş ihlali sorgulaması e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Ancak bunun için öncelikle bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. Herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığından edinebileceğiniz şifre ile e-Devlet kapısı sistemine giriş yaptıktan sonra buradan HGS geçiş ihlali sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için sizden herhangi bir bilgi istenmemektedir. Bağlantıya tıklayıp e-Devlet kapısı sistemine giriş yaptığınızda geçiş ihlali sorgulamanızın detayları ekrana gelecektir.

E-DEVLET HGS BAKİYE BİLGİSİ SORGULAMA

HGS kullanarak geçiş yaptığınız zaman kayıtlı cep telefonunuza bakiye bilgisini içeren bir sms gelmektedir. Ancak detaylı bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden bakiye ve HGS hesap bilgisi sorgulaması yapabilirler. Bunun için buradan giriş yapılması gerekmektedir. Bağlantıya tıkladığınız anda HGS hesap bilgilerinizin detayları ekrana gelecektir.

PTT GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

e-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar HGS geçiş ihlali sorgulamasını PTT online işlemler tarafından hizmete sunulan (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr) web sitesi üzerinden yapabilirler. Bunun için araç sahibinin bazı bilgiler girmesi gerekmektedir. Araç plaka numarası ve güvenlik rakamlarını giren vatandaşlar sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

HGS GEÇİŞ İHLALİ CEZASI NE KADAR?

HGS geçiş ihlali yapılması durumunda 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a göre ödemekle yükümlü olduğunuz ceza tutarı ödeme yapmadan giriş-çıkış yaptığının mesafe ücretinin 10 katı olarak hesaplanmaktadır.

Sürücülerin geçiş ihlali yaptıktan sonra 15 gün içinde OGS veya HGS abonesi olması veya söz konusu hesaplara yeterli bakiyeyi yüklemesi durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmaz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf onuk - 8 yıl önce
Bana yeni mesaj geldi yetersiz bakiye ve 1 gün sonra ihlal cezası yansıdı hgs ne iş ne olacak bu işin sonu