e-Devlet'ten plaka numarası ile 'araç sorgulama' yapılamayacak

e-Devlet üzerinden artık başkasına ait araç sorgulaması yapılamıyor.

e-Devlet'ten plaka numarası ile 'araç sorgulama' yapılamayacak
22 Nisan 2016 Cuma 13:01

Başkasının plaka numarası ile araç sorgulama devri kapandı. e-Devlet hizmetlerindeki plaka numarası ila araç sorgulama sisteminden artık başkasına ait araçlar sorgulanamıyor.

2. el araç piyasası için sıkıntı

e-Devlet kapısı olan "www.turkiye.gov.tr" sitesindeki "araç sorgulama" menüsünden plaka numarası ile yapılan araç sorgulama uygulamasına son verilmesi, 2. el araç alım satımı işiyle uğraşan ticaret erbabı açısından sıkıntıya yol açtı.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, alım satımı yapılacak araca ilişkin sorgulamayı artık yapamadıklarını belirterek, aracın banka kredisi, üzerindeki hak kısıtlamaları, çalıntı olup olmadığı gibi bilgilere ulaşılamadığı için sektörde faaliyet gösteren esnafın ciddi sorun yaşadığını bildirdi. 

ww.turkiye.gov.tr adresi tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı sağlıyor. Sitenin en çok kullanılan alanlarından biri de "araç sorgulama" menüsü. İkinci el araç almak isteyen vatandaşların sıkıkla tercih ettiği araç sorgulama ve plaka sorgulama uygulamaları artık kullanılamıyor. Vatandaşlar almak istedikleri araçların kayda geçen tüm işlemlerini buradan rahatlıkla öğrenebiliyordu. 

e-Devlet kapısı üzerinden artık plaka numarası ile bir başkasına ait aracın sorgulaması yapılamayacak. Daha önce herhangi bir plakaya ilişkin sorgulama yapılabilirken, artık kişi yalnızca kendine ait araca ilişkin sorgulama yapabilecek.

Bu düzenlemenin, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları sonrası gündeme gelerek uygulandığı tahmin ediliyor. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet yildiz - 4 yıl önce
cks sorgulama