Ehliyetini yenilemek isteyenler için dikkat!

1 Ocak 2016’da yürürlüğe sokulan yönetmeliğe göre, sürücü ehliyetleri 2020 yılına kadar yenilenecek. Ancak ehliyetini yenilemek isteyenlerin randevu alması yoğunluktan dolayı kolay olmuyor.

Ehliyetini yenilemek isteyenler için dikkat!
09 Nisan 2017 Pazar 11:48

Ehliyet yenilemek için, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait internet adresinden randevu almak gerekiyor. Ancak özellikle büyük illerde, yoğunluk dolayısıyla en erken 2-6 ay sonrasına gün verilebiliyor.

İstanbul ve İzmir için en erken tarih 2 ay sonrası için verilirken; Ankara, Bursa, Diyarbakır gibi bazı illerde bu süre, 4-6 aya kadar uzun süreye veriliyor. Randevu alınıp müracaat sonrası, yeni ehliyetin hazırlanması için de, bekleniyor. Kırık ve yıpranmış ehliyetlerini değiştirmek isteyen vatandaşlar trafik kontrollerinde mağdur oluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.