Emekliye İntibak Zammı Geliyor

İntibak zammı çalışmaları başladı. Seçimden sonra karar çıkabilir

Emekliye İntibak Zammı Geliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Uzun süredir gündemi meşgul eden emekliye intibak davalarından birisi sonunda Yargıtay'a taşındı. Şu anda Yargıtay kararı aşamasında olduğu belirtilen davada 2000 sonrasında emekli olanların da 2000 öncesinde emekli olanlar gibi intibak verilmesi konusu karara bağlanacak.

 

Diğer yandan TBMM de gelinen nokta dolayısıyla kolları sıvayarak seçim sonrasında bir intibak zammı çıkarılması için çalışma yapmaya başladı. Yapılacak intibak ile birlikte en düşük emekli maaşının 1500 TL olarak hesaplanması bekleniyor.

 

Takvim Gazetesi'ne konuşan Türkiye İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz uygulanmakta olan sosyal güvenlik mevzuatının idare mahkemesi tarafından dahi evrensel kurallara uygun olmadığının tespit edildiğini söyledi. Bu yüzden açılan davayı reddeden mahkemeyi hatırlatan Öz emeklilerin en düşük maaşlarının1500 TL olması gerektiğini söyledi.

 

Yapılacak intibakın tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacağı düşünülürse bu da yaklaşık 7.5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bir karar alınacağının işaretini veriyor.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.