Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'den Taksim saldırısıyla ilgili açıklama

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili açıklama yaptı.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'den Taksim saldırısıyla ilgili açıklama
19 Mart 2016 Cumartesi 19:12

Vali-Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Lekesiz, "Toplumu korku, panik ve kargaşaya sevk etmek amacıyla kasten yayılmaya çalışılan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur" dedi.

Lekesiz, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Celalettin Lekesiz, "Toplumu korku, panik ve kargaşaya sevk etmek amacıyla kasten yayılmaya çalışılan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur" açıklamasını yaptı.


Celalettin Lekesiz kimdir?

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın M. Celalettin LEKESİZ 1962 Yozgat – Yerköy doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Yerköy’de yaptıktan sonra, 1986 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu.

1987 yılında Kırşehir Valiliğinde Kaymakam adaylığı yaparak, Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 1988 yılında bir yıl süre ile İngiltere’de İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra; 1990 yılından itibaren sırasıyla Tefenni (Burdur), Köprübaşı (Manisa), Yusufeli(Artvin) ve Divriği (Sivas) Kaymakamlıkları yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği ve Personel Genel Müdürlüğü yaptı.

Amasya ve Hatay Valiliğinden sonra 15.09.2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

İyi derecede İngilizce bilmekte olan Vali-Emniyet Genel Müdürü Sayın M. Celalettin LEKESİZ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.