Erdoğan, 4 bin davayı geri çekti! Bazıları hariç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet liderlerinin davalarının da içerisinde bulunduğu 4 bin davayı geri çekme kararı aldı. Bazı davalar bu kararın içerisinde yer verilmedi. Erdoğan'ın geri çekmediği davalar haberimizde...

Erdoğan, 4 bin davayı geri çekti! Bazıları hariç
01 Ağustos 2016 Pazartesi 11:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimini ardından bir defaya mahsus olarak 4 bin hakaret davasından vazgeçme kararının ardından Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın bugün savcılığa yaptığı başvuru ile davaları geri çekme işlemlerini başlattı. Geri çekilecek davaların arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'de bulunurken bu  karar FETÖ mensuplarına ve HDP yöneticilerine açılan davaları kapsamıyor.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz'u, devlet ve millet olarak bir milat haline dönüştüremezsek, yazıklar olsun bize. Bir milat olarak ben bu vesileyle şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkânı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için, siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum" açıklaması yapmıştı.

FETÖ ve HDP kapsam dışında

Erdoğan'ın geri çekmeme kararı aldığı davalar ise Fetullah Gülen, Emre Uslu gibi FETÖ mensuplarına açılan davalar ile HPD Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'li Ahmet Yıldırım ve Osman Baydemir davaları yer alıyor. Eski milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Feyzi İşbaşaran'a açtığı davalardan ise, hakaretlerin galiz küfürler içerdiği gerekçesiyle vazgeçilmedi.

Geri çekilen davalar Türkiye için, Almanya dahil değil 

Erdoğan'ın Alman komedyen Jan Böhmermann'a açtığı dava devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki avukatı Ralf Höcker, Erdoğan'ın "şahsına karşı her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus affetmesi ve açtığı davaları geri çekmesine" ilişkin açıklamasının Almanya için geçerli olmadığını söyledi.

Kaynak: Sabah-AA

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.