Erdoğan açıkladı! 29 Ekim'de 3. havalimanı açılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye gitmeden önce 3. havalimanı açılışına dair iddiaya yanıt verdi.

Erdoğan açıkladı! 29 Ekim'de 3. havalimanı açılacak
23 Eylül 2018 Pazar 11:00

BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gidecek olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, 3. havalimanının ne zaman açıklacağını da söyledi. 
 
Başkan Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:
 
Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'na katılmak üzere biraz sonra buradan New York'a hareket ediyoruz. Bu yıl Genel Kurul görüşmeleri, "Birleşmiş Milletler'i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Eşitlikçi ve Sürdürülebilir Toplumlar İçin Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar" temasıyla yapılıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri öncesinde 24 Eylül Pazartesi günü Birleşmiş Milletler üyesi Ülke liderlerinin iştiraki ile küresel mülteci mutabakatı yüksek düzeyli etkinliğine katılacağım.
 
New York'taki yoğun programımıza büyük önem verdiğimiz bu etkinlikle başlayacağız.

Konuşmada çağrıda bulunacağım 

Genel Kurul görüşmelerinin ilk gününde 25 Eylül Salı günü Birleşmiş milletler Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Konuşmamda insani krizlere dikkat çekerek, vicdanları derinden yaralayan bu sorunlara çözüm bulunması için çağrıda bulunacağım.
 
Bu noktada özellikle Suriye'deki gelişmelere dikkat çekeceğiz. Suriye krizinin üzerinden 7 yılı aşkın bir süre geçti ancak hiçbir ülke Türkiye kadar büyük bir sorumluluk almadı, elini taşın altına koymadı, bizim kadar da bedel ödemedi.
 
Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını gündeme getirmek, bu zulmün sona erdirilmesi için gayret sarfetmek bizim insani sorumluluğumuzdur. Şu an Suriye'nin geleceği için en büyük sorun, Fırat'ın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde büyüyen terör bataklığıdır. Bu bataklığı kurutulması için gerekenler yapılmalı.

İran halkının başı sağ olsun

İran'daki son meydana gelen terör eylemi.. Şu an içeriğinde neler var neler yok bilemiyoruz ama dün akşam itibariyle 29 kişinin öldüğü, böyle bir durumla bölgedeki hassasiyetler daha da artıyor. İran halkının başı sağ olsun diyoruz.
 
New York'ta BM genel Sekreter'nin yanı sıra çok sayıda devlet başkanı ile görüşeceğiz. Türkiye'deki ABD'li yatırımcılarla görüştük. Şimdi de ABD'de  yönetim kurulu başkanları ve CEO'larla, ABD'deki Türk ve Müslüman toplumunun temsilcileri ile görüşeceğiz

Almanya ziyareti
 
ABD ziyaretinin hemen sonrasında Almanya Cumhurbaşkanı'nın davetiyle 27-29 Eylül'de Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Bu bir devlet ziyareti olacak. Bu aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi akabinde yurtdışına yapacağımız ilk ziyaret olacak. Almanya Başbakanı Angela Merkel'le de görüşeceğim. Ziyaretin son günü Köln'deki DİTİB Camisi'nin açılışını yapacağız.
 
Donald Trump ile görüşme

ABD tarafından talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil.
 
Af tasarısı

Biz bazı açıklamaları duyduk. Fakat bizi,m bu konudaki emel ilkemiz şudur: Af konusu eğer bir suç devlete karşı işleniyorsa devletin bunu af yetkisi olabilir. fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun af yetkisi devlette değildir.
 
Bunu affedebilecek merci mazlum mağdur insanların ta kendisidir. Af ile ilgili talebin içeriği meclise gönderildiğine göre arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapar atılacak adım varsa üzerinde durulur.
 
Konuşulanlara bakıldığında bunlar kişileri de ilgilendiren bir durum. 162 bin kişinin devletle alakası konusunda arkadaşlarıma sordum devlete karşı işlenmiş bu sayıda bir suç söz konusu değil dediler."
 
3. havalimanı açılışı
 
Ben şimdi bunu sizden duyuyorum. Öyle bir şey yok. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim’de inşallah açılışını yapacağız. Ama nedir? Peyderpey iniş kalkışlarda THY’nin İGA ile yapacağı görüşmeler çerçevesinde olacaktır.
 
Bir anda Atatürk havalimanı devreden çıkmayacak bir geçiş süreci var. 29 Ekim oranın açılış tarihidir. Test çalışmalarını Teknofest’te yaptık. Bir defa terminal binası her şeyiyle hazır durumda. Pist gayet güzel."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.