Erdoğan: Chp'yi bu zihniyet bitirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündemdeki konulara değinirken referandum süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Chp'yi bu zihniyet bitirecek
04 Nisan 2017 Salı 22:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı NTV-Star ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Fırat Kalkanı'nın birinci etabı bitti. Adı konmayan ikinci üçüncü etapları olacak. Olay sadece Suriye boyutunda giden bir olay değil. Telafer, Sincar olayı var. Orada soydaşlarımız var. Orada üs olarak çalışmalarını yürüten askerimiz var. Bu askerimiz özellikle Musul'da DEAŞ'a önemli darbeler indirdi. Üssümüzde Ninova muhafızlarının yetiştirilme görevi devam ediyor. Musul ağırlıkla Arap kardeşlerimizden oluşan bir yerdir. Bu üs bölgemizde 700 yakın timimiz deyim ben buna oradalar ve Ninova muhafızlarını yetiştirmeye devam ediyorlar. Zaman geldi Peşmergelere yönelikte eğitimler yaptırıldı. DEAŞ orada üst üste önemli darbeler aldı. Burada İran'In Haşdi Şabi adıyla müsemma bir terör örgütü var. Bu örgüt Irak meclisinden terör örgütü olmadığı şeklinde geçti. Biz uyarımızı yaptık."açıklamasında bulundu.

"SURİYE'NİN BAŞINDA BULUNAN KİŞİ ŞİA DEĞİLDİR"

"Sincar'ın durumu çok daha berbat. Orada ikinci bir kandil oluşturma gayretleri var. Orada 2500 kadar bir PKK'lı var. Orada bunu Pers milliyetçiliğine dayanarak yayıyorlar. Uluslararası camiada bu işin çok daha farklı yerlere geldiğini göreceğiz. Bugün Suriye'nin başında bulunan kişi Şia değildir. Onun durumu çok daha farklı."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.