Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na gaf cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyayı sallayan 'başbakan' gafına cevap verdi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na gaf cevabı
07 Mart 2017 Salı 19:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGEF'in programına katıldı. Ankara'da düzenlenen programda konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni sistem ile ilgili yaptığı "başbakan" gafına cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın gaf açıklaması:

Dersini hiç çalışmamış. Hayatı bunun hep böyle geçmiş. Hayır'ın gerekçesini anlatırken ne diyor? "Cumhurbaşkanı Başka bir partinin, başbakan başka bir partinin genel başkanı olunca asıl kavga o zaman çıkacak" diyor.

Bunu söyleyen ana muhalefet partisinin genel başkanı. Ya burada başbakan olmayacak ki? Bunu dahi öğrenememiş. Bu zata beş tane koyun verin, beş tane keçi verin kaybeder gelir. Kendi yalanlarına esir olanların hezeyanları gelir kendi ayaklarına dolanır. İnsan şu 18 maddeyi okumaz mı?

Biz cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığı birleştiriyoruz. Anladın mı Sayın Kılıçdaroğlu? Artık sen bu sıkıntıları yaşamayasın diye biz bunları birleştiriyoruz.

Ne diyor? Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa ne olacak? Söyleyeyim onu sana. Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa parlamentoyla beraber aynı gün seçime gidecekler. Kendisi bir kenarda kalamaz. İkisi birden seçime gider.

Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni sistemle birlikte Başbakan ile Cumhurbaşkanın farklı partilerden olması durumunda asıl kavganın o zaman çıkacağını' söylemesi sosyal medyayı da salladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.