Erdoğan'dan Merkel'e Nazi uygulaması tepkisi

Nazi ve faşizm kelimelerinden rahatsız olduğunu belirten Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert tepki geldi.

Erdoğan'dan Merkel'e Nazi uygulaması tepkisi
19 Mart 2017 Pazar 16:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e çok sert tepki gösterdi. Nazi ve faşizm söylemlerinden rahatsız olan Almanya'ya karşı Erdoğan, "Merkel Sen de şuanda Nazi uygulaması yapıyorsun." dedi.

En az 8.372 Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa'yı Almanya'nın unuttuğunu söyleyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

Nazi deyince rahatsız oluyorlar

"Bunlar ellerinden gelse gaz odalarını kuracak yeniden. Biz Srebrenitsa'yı unutabilir miyiz? Nazi deyince rahatsız oluyorlar. Hemen ortakları ona sahip çıkıyor. Başta Merkel Sen de şuanda Nazi uygulaması yapıyorsun. Kime? Almanya'daki kardeşlerime de vekillere de. Terör dosyalarını eline verdik. Netice bekliyoruz dedik. Neticeyi vermedi. Bizzat kendisi teyit etti. Ama netice vermedi. Bu dürüstlük mü? Adalet, siyaset anlayışına sığar mı?

O günler artık geride kaldı

Konsoloslukta yakalanan bir terör ajanını benden istedi. Biz de ne dedik? "Bizde yargı var". Ve tabi çıktı mahkemeye ne oldu? Tutuklandı.

Bize aba altından sopa göstermeye kalkanlara diyorum ki o günler artık geride kaldı. İnanmışsanız üstün gelecek olan sizsiniz.

Biz hasta adam yakıştırması yapıldığında bile teslim olmamış Çanakkale'de destan yazmış bir milletin evlatlarıyız. Kurtuluş savaşında bu vatanı bizlere çok görenlerin hevesini kursağında bırakmış bir milletin evladıyız. 15 Temmuz'da bu değerlerinden sapmadığını gösteren böyle bir milleti kim dize getirebilir? Biz milletimize, özellikle de gençlerimize güveniyoruz. Şimdi gençler 16 Nisan'da asıl gün sizindir. Bu çok önemli."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.