Erdoğan Diyarbakır'da konuştu: "Türkiye’de Kürt sorunu yok, terör sorunu var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Diyarbakır'daki açılışa katıldı. Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve kanaat önderlerinin bir araya geldiği buluşmada konuşan Erdoğan, terör sorununu birlikte çözeceklerini belirterek, "Artık Türkiye’de Kürt sorunu yok, terör sorunu var. Bu sorunu da 79 milyon inşallah hep birlikte çözeceğiz" dedi.

Erdoğan Diyarbakır'da konuştu:  "Türkiye’de Kürt sorunu yok, terör sorunu var"
28 Mayıs 2016 Cumartesi 19:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, 116 projenin açılışını yapmak üzere Diyarbakır'a gitti. Burada bir otelde düzenlenen ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı konuşmada Türkiye'de Kürt sorunun olmadığını, terör sorununun olduğunu ifade etti. 

Terör örgütü PKK'nın bir üst akıl tarafından yönetildiğini belirten Erdoğan, önümüzdeki günlerde huzur ortamının oluşacağını ifade etti. Erdoğan, "Üst akıl da iflas ediyor onu da biliniz. Er ya da geç zafer hakka teslim olanların olacaktır. Sabreden kimse zafere ulaşacaktır ve bu zafer yakındır. Bugün örgütün siyasi uzantıları nereye gitseler bölgedeki vatandaşlardan and olsun tepki alıyorlar. Terör örgütünün vahşetini gizlemek için yaptığı tüm hamleler boşa gitti. Örgüt, emniyet mensuplarımızın hukuk içerisinde gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlar ve bölgedeki kardeşlerimizin desteği sayesinde büyük bir hezimet yaşadı. İnşallah önümüzdeki günlerde huzur ortamını hakim kılacağız" dedi.

Erdoğan: "Kürt ile Türk et ve tırnak gibidir asla ayrılamaz"

Türklerin ve Kürtlerin bu çoğrafyada yüzyılar boyunca beraber yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK üzerinden Kürtleri ve Türkleri ayırmaya çalışıldığını ifade etti. PKK ve uzantılarının bunu asla başarayamacağını söyleyen Erdoğan,  "100 yıl önce bu ülkeyi masa başında kurgulanan projelere teslim etmedik. Bugün de etmeyiz. Tozlu raflardan harita çıkaranların hevesini bir kez daha kursaklarında bırakacağız. Çünkü bu toprakların mayası kardeşliktir, birliktir ve beraberliktir. Kürt ile Türk etle tırnak gibidir asla ayrılmaz. Bizlerin birlikteliği proje ürünü bir birliktelik değildir. Bedeli bin yıldır kanla ödenen bir kan kardeşliğidir. Biz çıkar ortağı değil, kader ortağıyız. Bunu idrak edemeyenler elbet eninde sonunda kavrayacaklardır." açıklamasında bulundu.

Terör sorunun birlik olarak çözüleceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'de Kürt sorunun kalmadığını, terör sorunun devam ettiğini söyledi. Erdoğan, "2005 yılında Diyarbakır meydanı sizin coşkunuzla, heyecanınızla yankılanıyordu. ‘Demokratik açılım’, ‘Milli birlik ve kardeşlik projesi’ ve ‘Çözüm sürecini’ sizlerin duası ve isteği ile harekete geçirdik. Artık Türkiye’de Kürt sorunu yok, terör sorunu var. Bu sorunu da 79 milyon inşallah hep birlikte çözeceğiz" diye konuştu.

Yasin Börü'nün şehit edilmesiyle ilgili davada Erdoğan Yargıya seslendi  "Ey yargı üzerine düşen görevi yapacaksın"  

6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın kurban eti dağıtmaya çıkan 15 yaşındaki Yasin Börü'yü şehit etmesi ile ilgili konuşan Erdoğan, yargıyı birkez daha göreve çağırdı. Erdoğan, "Üçüncü kattan 15-16 yaşında bir genci atacaksın, ondan sonra da üzerinden geçmek suretiyle çiğneyerek bir vahşeti işleyeceksin. Senin gibi düşünmediği, inanmadığı için. Öyle mi? Şimdi ben buradan da sesleniyorum; ey yargı üzerine düşen görevi yapacaksın, eğer yargı üzerine düşen görevi yapmıyorsa tarih bunun hesabını sorar. " dedi.

Terör örgütü PKK'nın manevi değerlere de saldırdığını hatırlatan Erdoğan, "Kurşunlu Camisi'ne sıkılan her kurşun bizim de kalbimize sıkılmıştır bunu böyle biliniz. Sur içinde tahrip edilen her bir eser ile sadece Diyarbakır'ın değil, tüm Türkiye'nin ortak tarihini, ortak hafızasını siliyorlar bunu böyle biliniz. Diyarbakır, Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün, İstanbul'un, Konya'nın kardeşidir, bunu böyle biliniz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.