Erdoğan: ''Fırat Kalkanı'nın devamı gelebilir''

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan yönetimine resti çekti. Fırat Kalkanı harekatına virgül attık diyen Erdoğan, devamı gelecek dedi.

Erdoğan: ''Fırat Kalkanı'nın devamı gelebilir''
03 Haziran 2017 Cumartesi 18:30

Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSAİD) Haliç  Kongre Merkezi'nde düzenlenen 24. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na da sert söylemlerde bulundu.

Gezi eylemleri için Hak ve özgürlük mücadelesi diyen Kılıçdaroğlu'na cevap

"Ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor. Herhalde birçok kardeşim  o tweetleri okumuştur. Ne diyor o tweette? Çok enteresan. 'Dördüncü yıl dönümünü  kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle  anıyorum.' diyor. Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya? Yani bir şehri  yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam, çerçeve her  şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne  yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Hak ve özgürlük mücadelesini  vermek, Yeşilköy Havalimanı'ndan kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine  sığınmak mıdır? Zaten 15 Temmuz'da da kaçaklardansın. Yani 7 Ağustos'ta bizim  buluşmamıza gelişin, o bir vesileydi, önce gelemeyeceğini bildirdin. Bunu da  milletimin bilmesini istiyorum. Daha sonra kendisine çok baskılar yapıldı, bunun  neticesinde son anda geleceğini bildirdiler. Dürüst değil, hatta biliyorsunuz  Yenikapı buluşması için daha sonra da 'Biz yokuz orada' demeye başladı. Bunlarda  barış, kardeşlik, birlik, beraberlik böyle bir dert yok. Şimdi yaptıkları  çalışma, evet, bölücü terör örgütünün de arkasında durmuş olduğu örgütlerle  beraber iş birliği yapmanın gayreti içerisindeler. Nerede bölücü terör örgütü PKK  varsa, bunlar da onların yanında, CHP onların yanında. Daha dün Taksim'de yürüyüş  yapıyorlar, CHP'li milletvekilleri de onlarla beraber. Neyin yürüyüşünü  yapıyorlar? Gezi olaylarının yürüyüşünü yapıyorlar. Gezi'de ne oldu? Gezi'de  ortaya ne çıktıysa, işte bu bölücü terör örgütünün bir provokasyonu neticesinde  çıkmıştır ve bu işin içinde kendileri de var. Kendi bütün ekipleriyle beraber bu  işin içindeler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimiz ve  gazilerimiz sebebiyle tabii ki üzüntümüz çok derin, çok büyük. Ama ülkemizi bu  çapulculara, bu hainlere bırakmamak için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sonuna  kadar sürdürmekte kararlıyız." dedi.

Fırat Kalkanı'na virgül

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nda  terörden temizlenen bölgeleri hatırlatarak, şöyle konuştu:

 "Şimdi ise gerek Amerika gerekse de Rusya ile yaptığımız görüşmeler  neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta bir yerde izleme noktasıdır. Bizim  için izleme. Biz izliyoruz şu an. Rakka'da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD iki  terör örgütüyle bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı. Yani PYD, YPG.  'Ben, YPG ile Rakka'yı halledeceğim.' diyor. Biz kendilerine birçok şeyler  anlattık. Bunları burada tekrar anlatmaya gerek yok. 'Peki halledeceksen buyur  hallet dedik. Hayırlı olsun. Ama şunu da bilmenizi istiyoruz. Eğer, Suriye'nin  kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zamanda artık biz bundan  sonra hiç kimseyle bu konuları görüşmeyiz. Kararımızı kendimiz veririz. Nasıl  Cerablus'ta, Rai'de, Bab'da göbeğimizi kestik ve adımı attıysak bundan sonra da  adımı atarız.' dedik. DEAŞ'a karşı başlattığımız operasyonda tabii karşımıza kim  çıktı? PYD ve YPG unsurları çıktı. Biz onları da imha ettik. El Bab'ı  teröristlerden temizlemek suretiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nı başarıyla nokta  demeyeceğim, oraya bir virgül attık. Bundan sonra bunun devamı gelebilir. Bugüne  kadar Suriye'de, DEAŞ, PYD, YPG terör örgütlerinden temizlediğimiz alanlara 100  binin üzerinde Suriyeli geri dönerek, terk etmek zorunda kaldıkları yerlere  yerleşmiştir. Bu önemli bir rakam. Ülke içinde de PKK terör örgütü ne karşı  tarihimizin en başarılı operasyonlarını yürüttük, yürütüyoruz. Güya bu yaz  aylarında çok büyük eylemlere hazırlanan terör örgütüne saklandığı dağları ve  mağaraları dar ediyoruz. İnlerine gireceğiz demiştik ya. Ne kadar terör örgütü  varsa hepsinin de inlerine girdik, giriyoruz. Sırada olanlar var. Onlara da  gireceğiz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.