Erken seçim olabilir mi? Erdoğan'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidar ve muhalefetin erken seçim açıklamalarına yönelik "Parlamento çalışamaz hale getirilirse düşünülebilir, gündeme gelebilir" dedi. Veysi Kaynak da erken seçimin hangi koşullarda gündeme gelebileceğini sıraladı. Detaylar haberimizde;

Erken seçim olabilir mi? Erdoğan'dan flaş açıklama
13 Ocak 2017 Cuma 18:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “"Tutulduğu ülkelere baktığımızda gelişmiş ülkelerde Başkanlık ya da yarı başkanlık ile bu tür sistemlerin oturduğu görünüyor. İşin gelip dayanacağı yer başarılı yönetici siyasilerdir. Yönetici ve siyasetçi başarılıysa netice almak mümkün. Ama değilse netice almak mümkün değildir. Parlamenter demokrasi uyguluyoruz şu anda sağa sola çekmeye gerek yok. Burada da alınan neticeler ortada. İş eninde sonunda siyasetçilere dayanıyor. Koalisyonlar yaşadık. Koalisyonlarla netice alındı mı? 15-16 ay ortalamayla bu ülkede hükümetler gördük. 15 ay ortalamayla yaşanan bir süreçte netice alınabilir mi? Türkiye Cumhuriyet tarihinde bunun neticesini alamadık. 14 sene önce partimizi kurduğumuz zaman benim bir sözüm vardı. 'Bundan sonra koalisyonlar dönemi olmayacak.' Söylemiştim. Vaadedilen süre nedir? 5 yıldır. İlk önce 5 yıl sonra dört yıl kararı alındı.

"Parlamento çalışılamaza hale getirilirse bunlar düşünülmeyecek şeyler değil"

Hiçbir zaman erken seçimin isabetli olacağını düşünmedik. Ama şu anda gündeme gelen konu çok farklı. Parlamentoyu çalışamaz hale getirilirse o zaman bunlar düşünülmeyecek şeyler de değil. Düşünülebilir, gündeme gelebilir. O ayrı bir konu. Hedef burada samimi bir şekilde hiç çekinmeye, kavga gürültüye gerek yok” dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da erken seçim tartışmalarını değerlendirdi.

Kaynak erken seçim olacak mı tartışmalarına ilişkin olarak, "AK Parti'nin tek başına getirdiği, tek başına geçireceği bir paket değil, güvenoyu anlamına gelmez" açıklamasında bulundu.

Kaynak, erken seçimin hangi koşullarda gündeme gelebileceğini şu şekilde sıraladı;

"Erken seçim hangi sebeplerle gündeme gelebilir? Meclis çalışamaz hale gelirse, büyük kriz çıkar millet iradesiyle halledilebilirse, güvenoyu ve bütçe onaylanmazsa seçim gündeme gelir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın "2019'a kadar seçim meçim yok, herkes işine baksın" sözlerini hatırlatan Kaynak, "Erken seçimin gündemde olmadığını Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız defalarca söyledi" diye konuştu.

Meclis'te görüşmeleri süren Anayasa değişikliği teklifinin bir "güvenoyu" anlamına gelmediğini vurgulayan Kaynak;

"Biz 316 kişiyle 330'u bulamazsak seçime gideceğiz diye bir şey söyleyebilir miyiz? Bu milletvekillerinin teklifi, hükümetin önerisi değil. 'Siz bu paketi geçiremediniz, seçim zorunlu oldu' demek doğru değil. Bunun bir istisnası olmuştur 2007 olmuştur. Uygun olmadığını düşünüyorum ama AK Parti her zaman seçime hazırdır. AK Parti'nin tek başına getirdiği, tek başına geçireceği bir paket değil, güvenoyu anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat atik - 8 yıl önce
erken seçim olması iyi olur