Fatma Şahin'den, Suriyelilere iş ve ev konuları hakkında açıklama

Fatma Şahin, katıldığı Gün Ortası programında Suriyelilere vatandaşlığa alınması, ev ve iş imkanlarının sağlanması konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Fatma Şahin'den, Suriyelilere iş ve ev konuları hakkında açıklama
13 Temmuz 2016 Çarşamba 14:50

Suriyelilere Türk vatandaşlığına dahil edilmesinin gündeme gelmesiyle başlayan tartışmalar hakkında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Habertürk'te ekrana gelen Gün Ortası programına açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de bulunan 3 milyon Suriyelinin 300 bininin yaşadığı Gaziantep'te belediye başkanı olan Şahin,sadece Gaziantep Üniversitesi'nde 50 Suriyeli profesörün çalıştığını ve onların vatandaşlığa geçirilmesi durumunda Türkiye'nin hem eğitim, hem sosyal hem de ticari olarak kazanan taraf olacağını savundu.

Şahin programdaki konuşmasında şu ifadelerde bulundu:


"Suriyeli 790 firma Gaziantep Sanayi Odası'na kayıtlı durumda. Gaziantep Ticaret Odası'na kayıtlı Suriyeli firma sayısı ise 50.. Bu firma sahipleri, yabancı dil de bildikleri için yeni pazarlara açılabiliyorlar. Yani sürekli bardağın boş tarafına bakmak anlamsız."

"Bir kişiye gidip, "Ülkede şu kadar Suriyeli var, bunlara ev ve iş verilecek" denildiğinde o kişi "Ben ne olacağım" diye soruyor. Halbuki durum o şekilde değil. Biz açık işe Suriyeli alacağız. Yani iş açık, o işi yapacak insan lazım. Bu insanlardan kalifiye olanları o açık işte değerlendireceğiz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.