FETÖ'cü saldırgan 15 Temmuz'da izinliydi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen 1994 doğumlu​ saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın kimliğine dair dikkati çeken detaylar ortaya çıkıyor. Polis memuru olduğu öğrenilen saldırganın 15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesinde iki günlüğüne izin aldığı öğrenildi.

FETÖ'cü saldırgan 15 Temmuz'da izinliydi
19 Aralık 2016 Pazartesi 22:33

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA İZİNLİYDİ

Saldırgana ilişkin incelemeler başlatılırken, FETÖ bağlantılarının bulunduğu iddia edildi. Bu kapsamda araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve saldırganın FETÖ'yle bağlantısına dair güçlü bulguların bulunduğu öğrenildi.

Suikasti gerçekleştiren Mevlüt Mert Altıntaş'ın 15 Temmuz'da FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'da düzenlediği darbe girişimi sırasında yaptıkları ise dikkati çekti.

Saldırganın 15 Temmuz'da görevli olduğu Diyarbakır'da iki günlük yasal izin kullandığı iddia edildi.

ANKARA'YA GİTTİ

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenledikten sonra, ölü olarak ele geçirilen Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mert Altıntaş'ın, Temmuz ayında geçici görevle Diyarbakır'da bulunduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Diyarbakır'da bulunan Altıntaş'ın 16 Temmuz günü 2 gün izin alarak Ankara'ya gittiği belirtildi.

18 Temmuz gününe kadar izin alan Altıntaş'ın, Ankara Demetevler Mahallesi'nde bir evi adres gösterdiği ifade edildi. Darbe girişimi nedeniyle polislerin izinlerinin iptal edildiği dönemde Altıntaş'a 2 gün izin veren dönemin Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer'in ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtildi.



Sosyal medya üzerinden paylaşılan iddialara göre saldırganın aldığı izin formu ortaya çıkarıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.