FETÖ'cüler 15 Temmuz sonrasındaki yazışmaları

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan sözde "il imamı", "Kozlu ilçe imamı", "Kırgızistan imamı" ve "köy sorumlularının" yer aldığı 12 kişiden birçoğunun ByLock uygulaması kullandığı tespit edilirken bu uygulamadan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da mesajlaşıldığı belirlendi.

FETÖ'cüler 15 Temmuz sonrasındaki yazışmaları
20 Eylül 2016 Salı 14:04

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Zonguldak'ta terör örgütünün sözde "il imamı", "Kozlu ilçe imamı", "Kırgızistan imamı" ve "köy sorumlularının" yer aldığı 12 kişinin adliyeye sevki yapıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan terör örgütünün sözde "il imamı" F.S, "Kozlu ilçe imamı" N.K, "Kırgızistan imamı" A.A. ile "köy sorumlularının" aralarında bulunduğu 12 şüpheli kişi jandarmadaki şlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

30 bin lira himmet parası ele geçirildi

Adliyeye gönderilen şüphelilerden köy sorumlularının üzerinde 30 bin lira kadar 'himmet parası' ele geçirildi. Şüphelilerde bulunan himmet parasının ele geçirilmesinin yanı sıra birçoğununda terör örgütünün iletişim uygulaması olan ByLock kullandığı tespit edildi.

Şüphelilerden 'il imamı' olduğu belirlenen F.S'nin Zonguldak'a tayinin çıkmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarda terör örgütü mensubu olan memurların kendisine 'biat ettiği' ileri sürülürken, sözde "Kırgızistan imamı" A.A'nın da ilk 'abi' olarak başladığı görevine Kırgızistan'a gidip gelmesinin ardından örgütte "imam" olarak çalıştığı belirtildi.

Haftada bir üst düzey toplantı

Adiye de şüphelilerin verdiği ifadelerde mesajlaşmanın 15 Temmuz darbe girişiminden sonrasında  da yapıldığı tespit edilirken Zonguldak üst düzey sorumlularının her hafta pazartesi günleri, köy sorumlularının ise 15 günde bir toplantı yaptıkları öğrenildi.

Örnek gösterip ödüllendiriyorlar

Ayrıca toplantıya katılımda başarılı olan köy sorumlularının örgüt içerisindeki diğer sorumlulara örnek gösterdiği ve ödüllendirdikleri tespit edildi.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abc - 8 yıl önce
Allah belanızı versin sizlerin