FETÖ'cülere oda sistemli cezaevi

Adalet Bakanlığı'nı itirafçı sayısını artırmak için FETÖ'cülerin kaldığı koğuşları oda sistemine dönüştürmeyi düşünüyor.

FETÖ'cülere oda sistemli cezaevi
08 Şubat 2017 Çarşamba 21:14

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "Adalet Bakanlığı, ülke genelinde özellikle FETÖ'nün üst düzey elamanlarının, eylemlere katılan ve bunları anlatmak isteyen üyeleri engelledikleri yönünde alınan istihbarat üzerine oda sistemli cezaevleri planlamaya başladı." dedi.

FETÖ'CÜLER İÇİN ODA SİSTEMLİ CEZAEVLERİ YAPILACAK

Manisa'ya yapılması planlanan yeni cezaevi ile ilgili soru üzerine Şimşek, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığı, ülke genelinde özellikle FETÖ'nün üst düzey elamanlarının, eylemlere katılan ve bunları anlatmak isteyen üyeleri engelledikleri yönünde alınan istihbarat üzerine oda sistemli cezaevleri planlamaya başladı.

"İTİRAFÇI SAYISI ARTSIN DİYE KOĞUŞ SİSTEMİNDEN ODA SİSTEMİNE GEÇİLECEK"

Türkiye genelinde olunca Adalet Bakanlığı bu şekilde bir sistemle ilerleyen zamanda belli delil, done, ya da itirafçı sayısı faal nedamet getiren sayısı artsın diye koğuş sisteminden oda sistemine geçen cezaevleri düşünüyor.

"BİR TANESİ MANİSA'DA YAPILACAK"

Bunlardan bir tanesini de Manisa'da yaptıracağız. Yaklaşık bin kişi kapasiteli olacak. Şu an hem belediyelerle hem hazine ile bu konuda çalışma içindeyiz. Veziroğlu mevkiinde yapılması planlanan alanda yapılan çalışmalar ile zeminin çok yumuşak olduğu söylendi. Mevcut yerden büyük oranda vazgeçtik."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.