FETÖ ile mücadelede 'İ Şubesi' dönemi başlıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) FETÖ ve benzeri yapılarla mücadele kapsamında uzman personelden kurulu 'İ Şubesi' oluşturuldu.

FETÖ ile mücadelede 'İ Şubesi' dönemi başlıyor
04 Ekim 2016 Salı 12:53

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde yeni bir şube kuruyor. Uzman personelden kurulu 'İ Şubesi'nin FETÖ ve benzeri yapılarla mücadele etmesi hedefleniyor.

EGM İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ve benzer yapılanmaların faaliyetlerinin takibi ve deşifre edilmesi amacı ile yeni bir şube oluşturuldu.

Her şubenin, konularına göre A,B,C gibi harflerle sınıflandırıldığı İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde, FETÖ/PDY ile mücadele için oluşturulan yeni şubeye "İ" Şube Müdürlüğü ismi verildi.

Legal görünümlü illegal terör örgütleri mercek altında

FETÖ/PDY ve aynı bağlamda oluşturulabilecek, "legal görünümlü illegal" terör örgütlerinin faaliyetlerini takip edecek olan şubenin görev alanındaki faaliyetleri, daha önce başkanlık bünyesinde bulunan Organize ve İstihbarata Karşı Koyma (İKK) şubeleri yürütüyordu.

Darbe girişimi sonrası artan iş yükü ve daha nitelikli mücadele amacı ile oluşturulan, uzman personelin bünyesinde toplandığı "İ" Şubesi, terör örgütünün faaliyetlerinin doğrudan takip edilerek ortaya çıkarılması ve etkisiz kılınmasıyla görevlendirildi.


Etiketler; #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.