FETÖ'nün 'hücre evleri'ne operasyon! 42 gözaltı

FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütünün 'hücre evleri'ne operasyon düzenlendi. 42 şüpheli kişi gözaltına alındı.

FETÖ'nün 'hücre evleri'ne operasyon! 42 gözaltı
26 Şubat 2018 Pazartesi 15:33

Tekirdağ'da FETÖ süphelilerine karşı harekete geçildi. Sözde yeni "il abisi, eğitim danışmanı, ilçe abileri" atadığını tespit eden Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından örgüt üyelerinin "gaybubet evleri, hijyen evleri" olarak adlandırdığı 11 hücre evine operasyon düzenledi. FETÖ'nün sözde il yöneticilerinin yanı sıra firari ve yurt dışına kaçma hazırlığındaki 42 şüpheliyi yakaladı.

Polis, örgütün hücre evlerinde yüklü miktarda nakit para, sahte kimlikler ve can yelekleri buldu.  Bu arada örgüt üyelerinin dijital veri, suç unsuru teşkil eden belgeler ve paraları, tuvalet kağıdı rulosuna ve Kur'an-ı Kerim sayfaları arasına sakladıkları tespit edildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan  17 şüpheli için çalışmalar devam ediyor. 

"ByLock" benzeri yeni iletişim programı

Ele geçirilen dijital malzemelerde, örgütün yeni bir programla iletişime geçtiği tespit edildi. Ekipler, operasyonun yapıldığı evlerde örgüt üyelerinin programa girecekleri şifreleri not aldıkları kağıtları da ele geçirdi.

İnternet veri tabanlı yeni iletişim programının "ByLock"a benzediği öğrenilirken, programa ilişkin ayrıntılı bilginin daha sonra verileceği belirtildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.