Fırat Çakıroğlu Davasında Yeni Gelişme

PKK’lı teröristler tarafından öldürülen Ege Üniversitesi öğrencilerinden ülkücü Fırat Çakıroğlu'nun davası, mahkemenin delilleri yetersiz bulması sonucu 23 Ocak 2017 tarihine erteledi. Peki Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir? Detaylar haberimizde...

Fırat Çakıroğlu Davasında Yeni Gelişme
03 Ekim 2016 Pazartesi 20:19



Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nun davasında mahkeme delilleri yetersiz buldu.Duruşma sonrası konuşan Fırat’ın Babası Fuat Mahir Çakıroğlu, oğlunun birleştirici olduğunu, Atatürkçü derneklerle faaliyette olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlunun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Davanın bugün 8.  duruşması görüldü.Tek tutuklu sanık Nurullah S. hakkında adam öldürmek ve örgüt üyeliği suçlarından müebbet ve 69 yıl hapis cezası isteniyor. Fırat’ın öldürüldüğü gün Ege Üniversitesinde olduğunu itiraf eden  bu davada tutuksuz yargılanan PKKlı Cihat B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) video konferans yoluyla duruşmaya katıldı.SEGBİS'le kayıt altına alınan duruşmada basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı.
31 tutuksuz sanık ise suç delilini yok etmek, gizlemek ve yaralamadan 5 ila 48 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.  

Adliye önünde toplanan ve duruşma öncesinde slogan atan bir grup ise İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato ile güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine eylemini sonlandırdı.

Mahkeme heyeti üniversitenin kafe içerisindeki görüntülerini Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilmesine karar verip duruşmayı 23 Ocak 2017 tarihine erteledi. 


FIRAT ÇAKIROĞLU KİMDİR?
Aslen Konya Akşehirli olan Çakıroğlu'nun okulunu bitirdikten sonra akademik öğrenimine devam etmek istediği belirtildi.
Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bir yıldan beri Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu öğrenildi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.