G-20 Zirvesi Çin'de başladı!

Çin'in ev sahipliğinde Hangcou kentinde düzenlenen "G20 Liderler Zirvesi" dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip 20 ülkesinin yanı sıra davetli ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirdi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in konuk heyet başkanlarını karşılaması ve aile fotoğrafı çekimiyle başladı.

G-20 Zirvesi Çin'de başladı!
04 Eylül 2016 Pazar 14:24

            Çin'de gerçekleştirilen G-20 Zirvesi başladı. Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu konuk ülke liderlerinin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından karşılanması ve aile fotoğrafı çekimi ile başladı.Aile fotoğrafı çektiren liderler açılış törenine geçti. Zirvenin açılış toplantısı da başladı. Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping, açılış toplantısında konuşma yaptı.
           
           Açılış toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ve Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmüştü. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üye ülkelerin liderleri, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından karşılandı. Karşılamadan sonra aile fotoğrafı çekimi törenine iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükûmet başkanları ile birlikte, zirvenin ilk programı olan “Politika Eşgüdümünün Güçlendirilmesi ve Büyüme İçin Yeni Bir Yol” konulu çalışma oturumuna katıldı.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan;  Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile  sol tarafında yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayak üstü sohbet etti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.