Gazprom Türk akımı projesi için beklemede

Gazprom Türk Akımı projesinde bekleme devam ediyor. Gazprom Türk Akımı projesinin devam ettirilmesi için Türk ve Rus Hükümetlerinin görüşmesi bekleniyor.

Gazprom Türk akımı projesi için beklemede
18 Mart 2016 Cuma 11:43

Gazprom Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz akışını sağlayan bir proje. Rus enerji şirketi Gazprom Türkiye'ye daha önce sattığı doğalgazda indirim miktarı olarak belirlenen yüzde 10.25'lik indiriminin sözleşmeye yansıtılmaması nedeniyle ve akabinde düşürülen Rus uçağı sebebiyle iki hükümet Gazprom görüşmelerini kesme kararı almıştı. 

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı Projesi'nde ilerleme kaydetmek için bir takvim belirlenmesini ve Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmesini beklediklerini kaydetti. 

RIA Novosti haber ajansındaki habere göre Oleg, "Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesini bekliyoruz. İlişkilerin normalleşmesi sonrasında iki ülke arasında hükümetler arası anlaşmanın imzalanmasıyla süreç netleşecektir” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Eninde sonunda ayağımıza gelecekler.