GBT Yerine EKİP Geldi

Polis veritabanı EKİP ile arananlar daha hızlı bulunacak. Yeni uygulama kullanılmaya başlandı.

GBT Yerine EKİP Geldi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulamasını yürürlüğe koyan Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 yılında bu uygulamayı kaldırmıştı. Modernize edilen ve yepyeni özelliklerle donatılan Emniyet Kolluk İşleri Projesi (EKİP) faaliyete geçti.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre faaliyete geçen yeni sistemde polis, aranan şahıslar ve eşkal konularında ilerleme kaydedecek. Yapılan çalışma eş zamanlı olarak tüm ülkede erişilebilir bir sistem yaratmayı hedefliyor.

Genel olarak bir arama motoru mantığı ile çalışması hedeflenen sistemde kişisel bilgilerden yalnızca birinin girilmesi dahi sistemde sonuçların bulunmasına neden olacak. Ayrıca sistem benzer özellikler seçeneği de sunacak.

Polis rutbe ve organizasyon şemasını dikkate alarak hazırlanan EKİP sisteminde giriş seviyeleri farklı ve şifreli olacak. Böylece her birim kendi seviyesine özel bilgi ve belgelere ulaşabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.