Gökçek: Artık Türkiye'de darbe olmaz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ikinci darbe girişimi iddialarına açıklık getirdi. Gökçek, "Artık Türkiye'de darbe olmaz" dedi

Gökçek: Artık Türkiye'de darbe olmaz
28 Eylül 2016 Çarşamba 18:52

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ikinci darbe girişimi iddialarına ilişkin, "Artık Türkiye'de darbe olmaz, yapamazlar. Niye yapamazlar? Yapmaya kalksalar, her şeyden önce bulundukları kıtadaki askerler, astsubaylar ve vatanına, milletine bağlı subaylar bu sefer tabancayı çeker, tıpkı Ömer Halisdemir'in yaptığı gibi onların alnına sıkar." dedi.

Rio Olimpiyatlarında Türkiye’ye tek altın madalya kazandıran ASKİ Spor Kulübü güreşçileri Taha Akgül ile Olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp’e Büyükşehir Belediyesi’nin hediye ettiği evlerin anahtarlarını takdim etmek üzere makamında konuk eden Başkan Gökçek, basın mensuplarının sorularını cevapladı.  Bir gazetecinin, "ikinci darbe girişimi olabileceği" yönündeki tartışmalara ilişkin sorusu üzerine Gökçek, 
“Türkiye’de darbe olma ihtimalini binde bir görüyorum. O biri de niye görüyorum biliyor musunuz? Olmazsa olmaz diye. Artık Türkiye’de darbe falan olmaz. Yapamazlar. Niye yapamazlar? Yapmaya kalksalar, her şeyden önce askerler, Astsubaylar vatanına milletine bağlı subaylar tabancayı çeker tıpkı Ömer Halis’in yaptığı gibi onların anlına sıkarlar. Askeri sokağa dökmeleri imkansız. Böyle bir şey olmaz bunu gayet iyi bildikleri için uluslararası güçlerin denemeye kalktığı yeni taktikler var. Onun üzerinden gidecekler, ülkemizi parçalamak için. Özellikle Alevi-Sünni ayrıştırmasını yapmak, tahrik etmek için çok ciddi olarak organizasyonlar yapılmakta, özellikle DAEŞ’i ve PKK’yı kullanacaklar. Yeniden Ermenistan hayalini canlandırmaya çalışıyorlar ve bu arada da yeni olarak çıktı bu ortaya Yunanistan’ı tahrik etmeye başladılar. Yani böyle uluslararası organizasyonlar var. Bu tip plan ve projelerle hayallerini devam ettirmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.


Melih Gökçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İngiltere'nin de Türkiye'nin güneyini işgal etmeyi planladığını, bu olayın Türk basınında yeterince gündeme gelmediğini vurguladı. Gökçek,
"Alanya'da biliyorsunuz 50 bin civarında İngiliz yaşıyor. Onları koruma bahanesiyle İngiltere, özellikle darbe hareketi sırasında 10 bin askerini Alanya'ya çıkmak üzere Kıbrıs'a doldurmuştu. Oradan gelip güneyi işgal edecekti. Bu tip plan ve projelerle hayallerini devam ettirmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Uluslararası güçlerin, Türkiye'ye ekonomik olarak da darbe vurmaya çalışacağını belirten Gökçek, ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Gökçek, vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini dile getirerek, şu ifadelere değindi;
"Ben darbe olacağına inanmıyorum. Televizyonlarda kaç defa ne dedim? Nasıl olur darbe, televizyonlar kapanır, telefonlarla konuşamazsınız, elektrikler kesilir. Bunlardan biri olunca, hiç yolu yok derhal sokağa dökülün. Sokağa döküldüğü zaman da halk geçen seferki gibi dökülmez, herkesin kendine göre bir hazırlığı, gardı var. Dolayısıyla hiçbir şeklide bu darbede muvaffak olmaları söz konusu olamaz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.