Hakkari'de alarm verildi

Hakkari'nin bazı ilçelerinde özel güvenlik bölgesi ilân edildi. İşte o ilçeler

Hakkari'de alarm verildi
01 Şubat 2016 Pazartesi 22:06

Hakkâri’nin, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca bölgelerindeki bazı alanlar 3-17 Şubat tarihinde özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi.

Hakkâri Valiliğinden gelen açıklamaya göre ‘il sınırları içerisinde faaliyet göstermeye devam eden örgütlerin son zamanlardan gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle kentte sosyal ve ekonomik olarak olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır’ ve ‘eylemler sonucunda seyahat etme hakkı kullanmaktan mahrum kalan halk için hayatı olumsuz etkileyen bu durumun büyük bir mağduriyet yaşattığı’ söylendi.

Yapılan açıklamada bu üç ilçenin büyük alanlarında güvenlik bölgesi ilân edilmesinin, yaşanan süreçte halkın refahı için ve daha rahat bir yaşam koşuluna kavuşulması için yapıldığı belirtiliyor. Buna göre 3 Şubat ile 17 Şubat arasında bu bölgeler özel güvenlik bölgesi olarak kalacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.