Hakkari'de silahlı saldırı! 5 şehit 8 yaralı

Hakkari'nin Çukrca ilçesinde, yol kontrolü yapan askerlere PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısı sonucunda 5 asker şehit olurken 8 askerde yaralandı. Bir asker ile irtibat kesilmesinden dolayı arama çalışmaları yapılıyor.

Hakkari'de silahlı saldırı! 5 şehit 8 yaralı
30 Temmuz 2016 Cumartesi 08:31

Hakkari'nin Çukrca ilçesindeki Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, yol kontrolü yapan askerlere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Silahlı çatışmada 5 asker şehit olurken 8 askerde yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken bölgeye gönderilen zırhlı araçlar ve havadan destek ile operasyon hale devam ediyor. Bir asker ile irtibat kesildiği için arama çalışmaları yapılıyor.

Genekurmay Başkanlığı'nın açıklaması:

"29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Ayrıca, çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup, arama faaliyeti ve bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Şehit sayısı 8'e yükselirken 25 askerde yaralandı

Sabah saatlerinde yaralalanan askerlerden acı haber geldi. Saldırıda ağır yaralanan 3 asker daha şehit oldu. 25 askerin de yaralı olduğu belirtildi.


Etiketler; #PKK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.