Halit Dumankaya kimdir? FETÖ operasyonlarında Halit Dumankaya ve 7 kişi tutuklandı.

Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Himmet operasyonunda gözaltına alınan Dumankaya Yönetim Kurulu üyesi Halit Dumankaya ve 43 kişi hakkında karar çıktı. Mahkeme Halit Dumankaya'nın da aralarında bulunduğu 7 kişiyi tutukladı. Peki Fetö operasyonunda tutuklanan Halit Dumankaya kimdir?

Halit Dumankaya kimdir? FETÖ operasyonlarında Halit Dumankaya ve 7 kişi tutuklandı.
22 Nisan 2016 Cuma 15:04

Paralel Devlet Yapılanması Fethullaçı Terör Örgütüne mensup olduğu sürülen isimlere geçitimiz günlerde operasyonlar düzenlenmişti. Operasyonlar sonrası gözaltına alınan ve sorgusu tamamlanan 44 şüpheli hakim karşısına çıktı. Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Dumankaya İnşaatın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 kişiyi tutukladı.

 Ayrıca, Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları talebiyle sevk edilen 44 şüpheliden, 37'sini adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bıraktı.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya,  Göksel Işık, Ayhan Büyükkaya'nın "Suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "Terör örgütüne finansman sağlama" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri, ilgili hesaplara giren çekler üzerine yazılı kurban, burs, zekat gibi ibarelerin bulunması, bir kısım çeklerin iş yapılan kişilere karşılık yapılan ödemelerden, bir kısmının bu şahısların beyanları doğrultusunda rızaları olmaksızın bağış veya yardım adı altında ciro ettirilip alıkonulması ve bu çeklerin FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla açılmış olan hesaplara yine bu şüphelilerden bir kısmının ciro edilerek girilmesi gibi kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerin  tutuklanmalarına karar verdi.

Diğer şüpheliler Mehmet Kızılkaya, Şerif Karaman ve Nihat Kayalıdağ'ın da "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri bulunması, adı geçen terör örgütünün yönetici kadrosunda bulunan özellikle "Maltepe imamı" olarak adlandırılan Murat Koca ile telefon görüşmelerinin bulunması gibi somut kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına hükmedildi.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan HALİT DUMANKAYA Kimdir?
 
 Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya, 1943 yılında Rize ilinin İkizdere ilçesinde doğdu. İnşaat sektörüne malzemeler satarak giren Halit Dumankaya, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini 2. sınıfa kadar okudu. Kardeşi ile 1963 yılında Dumankaya İnşaat'ı kurdu. ve taahhüt işleri ile müteahhitlik yaptı.  Siyasete 1992 yılında atılan Halit Dumankaya, ANAP’tan milletvekili oldu ve taahhüt işlerini bıraktı. Milletvekilliği döneminde araziye yönelen Dumankaya, 1999 yılında tekrar sektöre döndü.

31 Mayıs 2013 tarihinde kardeşi İbrahim Dumankaya ile olan birlikteliklerini sona erdiren Halit Dumankaya'nın en büyük pişmanlığının siyasete atılmak olduğu söylenmiştir. Halit Dumankaya, Fetö/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve  "Terör örgütüne finansman sağlama",  "Suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" suçlarından tutuklanmıştır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.