Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden Harun Kolçak, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı
21 Temmuz 2017 Cuma 15:50

Prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 62 yaşındaki Harun Kolçak, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kolçak için Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Camide sanatçının kuzenleri Iraz Hantal, Burak Tegül ve Kerem Seyhan taziyeleri kabul etti.

Sanatçının cenazesi, bugün Bursa Gemlik'te bulunan annesinin mezarının yanına defnedilecek. 

Kolçak için üzüntü duyduğunu dile getiren Sanatçı Ediz Hun, babası Eşref Kolçak'ın da çok zor anlar yaşadığını anlattı. Evlat acısının çok büyük bir acı olduğunu dile getiren Hun, "(Eşref Kolçak'la) Dün akşam konuştuk, 'İyiyim Edizcim.' dedi. 'Bir emrin var mı?' dedim. 'Yok, ben Gemlik'te kalacağım. Onu burada kucaklayacağım.' dedi. Gelemedi, bugün gelemiyor buraya, 90 yaşında, 1927'lidir ama bizim büyüğümüzdür. Saygı duyduğumuz bir sanatçıdır. Allah sabır versin." diye konuştu.

İşte cenazeye katılanlar ünlülerden Kolçak açıklaması:

Nuri Alço

"Mahmut Hekimoğlu'nu 10 ay önce kaybettik. Harun, 10 ay daha dayanabildi ne yazık ki ama Allah'ın takdiridir. Güzel işler yaptı. Müzik uğruna bayağı uğraşılar verdi. Kendi Eşref ağabeyimin gerçekten çok sevilen bir oğluydu. İlk önce annesini kaybetti. Tabii bugün de annesinin yanına defnedilecek. Gemlik'e gideceğiz, hepimizin başı sağ olsun."

Ayşegül Aldinç

"Aradığım zaman 'Doğum günüm iki gün önceydi.' dedi. 'Kutlu olsun o zaman.' dedim. O da bana yıldızlı kalp yolladı. İşte en son temasımız bu, sevdiklerine yollamış sonra bunu öğrendim. Gonca Vuslateri ve Asuman Dabak'a yollamış. Bir pastayla hatırlanmak istiyordu."

Çelik

"Müzisyenim ve alkış ne demek çok iyi biliyorum. Harun da son iki senesini halkın dualarıyla ve ona gösterdiği çok yüksek teveccühle moral bularak ayakta durdu."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.