Hayvanseverler 11 gündür açlık grevinde

Ülkemizde hayvanlara kötü davranmanın, onlara işkence etmenin cezasının caydırıcılıktan uzak olduğunu vurgulayan bu üç hayvansever, saldırganların sadece para cezası yaptırımı olan Kabahatler Kanunu'na değil, Türk Ceza Kanunu'na göre yargılanmalarını istiyor. 

Hayvanseverler 11 gündür açlık grevinde
02 Mart 2017 Perşembe 21:27

Yakılan kaplumbağalar, vurulan yunuslar, araba arkasında sürüklenen köpekler, tecavüze uğrayan kediler için 11 gün önce, Sevim Arkan, Ayşe Köse ve Uğurcan Saban İnkum Çöplüğü’nde açlık grevine başladı.

Ülkemizde hayvanlara kötü davranmanın, onlara işkence etmenin cezasının caydırıcılıktan uzak olduğunu vurgulayan bu üç insan, saldırganların sadece para cezası yaptırımı olan Kabahatler Kanunu'na değil, Türk Ceza Kanunu'na göre yargılanmalarını istiyor. 

Gerekli adımların atılmaması durumunda üç hayvansever grevi sonlandırmayı düşünmüyor. Eylemcilerden Arkan "ismimiz yok, artık biz vicdanız" diyor... 

Hayvansever Sevim Arkan şöyle diyor:

"Televizyonu açtığımızda hep şiddet olaylarıyla karşılaşıyoruz. Birisi tecavüz ediyor bir hayvana 250 lira cezayla kurtuluyor. Bugün hayvanlara bunu yapan yarın da çocuğa, insana yapar. Bunu niye gözardı ediyorlar Ağır cezalar gelmesi lazım artık. Ölene kadar buradayız. Birkaç gün sonra küreğimizi de aldık mezarımızı da kazacağız, herkes görsün, ölümüne gidiyoruz."

Grevin 10. gününde konuşan Ayşe Kök ise 'Bu mücadeleyi bırakmayacağız' diyor ve ekliyor: "Sahipli, sahipsiz hayvan ayrımının kaldırılmasını istiyoruz"

Kendi mezarlarını kazdılar

Ve dediklerini yaptılar. Açlık grevinin 5. gününde 3 hayvansever, kendi mezarlarını kazdı.

Grevin 10. gününde konuşan Ayşe Kök ise şunları iletti:

"İstediğimiz tek şey hayvanların korunmasına yönelik gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. Sahipli, sahipsiz hayvan ayrımının kaldırılmasını istiyoruz. İşin içindeki STK'larla ve hukukçularla bir araya gelip, yasanın değiştirilmesini istiyoruz. Onları artık toplumumuzun kabul etmesini istiyoruz. Yaptığımız eylemin partisi yok. Çünkü hayvanların seçme ve seçilme hakkı yok. Hayvanlara işkence etmeyin. Burada birimiz ölsek bile inanıyoruz ki bizden sonra bayrağı alacaktır. Biz buna inanıyoruz. Sonuna kadar buradayız. Bu kadar vahim bir durum var." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.