HDP Ağrı Milletvekili Taşdemir hakkında yakalama kararı

KCK ana davası kapsamında HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

HDP Ağrı Milletvekili Taşdemir hakkında yakalama kararı
11 Nisan 2017 Salı 14:16

KCK ana davası  kapsamında dosyaları ayrılan HDP'li 8 milletvekili Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde  yargılanmaya devam ediyor. Davanın duruşmasına HDP  milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak,  Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım katılmadı. Sadece milletvekillerinin avukatları duruşmada hazır bulundu. 

Cumhuriyet savcısı, daha önce savunması alınmayan ve analiz için ses kaydı  vermeyen Taşdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Daha önce hakkında 'zorla getirme' kararı bulunan Taşdemir için sanık avukatları, kaçma girişiminin olmadığını söyleyerek savcının "yakalama" kararı yönündeki talebini reddetmesini istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.