HDP Genel Başaknı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltına alındı

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, terör propagandası yapmak suçlamalarıyla gözaltına alındı.

HDP Genel Başaknı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltına alındı
04 Kasım 2016 Cuma 07:32

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması kapsamında evlerinde gözaltına alındı. 

6-8 Ekim Kobani olayları ve PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş evinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Demirtaş, ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Millet vekili olmak terörü övme sorumsuzluğu kimseye vermez. Bu ne kadar suç işleyen kişikişi varsa yargıya hesap vermelidir.