HDP'li vekilden referandumda evet diyenlere hakaret

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, referandumda 'evet' oyu verecek olanlara ve hükümete 'mal' diyerek hakaret etti.

HDP'li vekilden referandumda evet diyenlere hakaret
02 Mart 2017 Perşembe 20:38

İzmir'e referandumda 'hayır' oyu kullanılması için gelen Sırrı Süreyya Önder, "Bu referandumda hayır oyu çıkmıştır ama zalimlerin haberi yok, daha mal mal oturuyorlar orada" dedi.

"AYIKTIRMAYIN BÖYLE DEVAM ETSİNLER!"

HDP anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum öncesi 'hayır' kampanyasını İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da aynı anda gerçekleştirdiği programla başlattı. İzmir'de Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Dilan Dirayet Taşdemir, Mizgin Irgat ve Ertuğrul Kürkçü, parti merkez yönetim kurlu üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Bu referandumda 'hayır' oyu çıkmıştır ama zalimlerin haberi yok, daha mal mal oturuyorlar orada. Türkiye halklarının en net hayır cevabı tahakkuk etmiştir bunun sesi ayın 16'sında onlara gidecek 16'sına kadar ayıktırmayın böyle devam etsinler" diye konuştu.

''ÖCALAN'A SAYGI VE TEŞEKKÜRLERİMİZİ GÖNDERİYORUM''
HDP'li vekil konuşmasında, "Sayın Öcalan'a saygı ve teşekkürlerimizi göndermek istiyorum. Eminim salon da böyle istiyordur. Bu partinin bütün seçilmişleri sayın öcalan'a, sayın öcalan dediği için onlarca yıl hapisle yargılanıyor. 'Sayın'ı hak edene söylemekten bizi hiç bir şey alı koyamaz hak etmeyene de kurban ederiz." şeklinde konuştu. Sırrı Süreyya Önder'in konuşmasından sonra salonda eli kanlı teröristbaşı Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.