HDP'li vekile 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi

HDP'li Aydoğan'a 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verildi.

HDP'li vekile 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi
14 Ocak 2017 Cumartesi 14:50

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında açılan davanın karar duruşması yapıldı. 

2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Aydoğan'a Nursel Aydoğan’ı ’terör örgütü üyesi olmamamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ten 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, velayet ve vesayet hakkından, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya deneticisi olmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Mahkeme ayrıca Aydoğan’ın kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkilerinden de yoksun bırakılmasına hükmetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Darısı diğer terör destekçilerine. Allah devletimizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun.