HDP milletvekili Hüda Kaya serbest bırakıldı

HDP Milletvekili Hüda Kaya bugün öğle saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Kaya, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

HDP milletvekili Hüda Kaya serbest bırakıldı
08 Aralık 2016 Perşembe 18:09

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün OHAL döneminde KHK ile işten çıkarılan öğretim görevlileri için Beyazıt'ta katıldığı eylemin ardından evinin önünde gözaltına alındı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Kaya'nın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ifadesi alındı. Kaya ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

HDP, sosyal medya hesabından Kaya'nın serbest bırakıldığını duyurdu. Kaya'nın, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

HDP milletvekilinin, Diyarbakır'da 11 Ocak 2016'da, Demokratik İslam Kongresi'nde yaptığı bir konuşmada, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı, Kaya'nın soruşturma kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldığı belirtildi.

Konuşmanın içeriği terörle ilişkilendirilemez

Kaya'nın savcıya verdiği ifadesinde, "Barışın, Türkiye coğrafyasında yeniden yeşerebilmesi, hiçbir eve tabut gelmemesi için elimden geleni yapmaktayım. Bir insan ve milletvekili olarak misyonum bu doğrultudadır. Soruşturmaya konu 11 Ocak'taki basın açıklamasındaki konuşmada barış içindir. Bu konuşmanın içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde terör ile ilişkilendirilemez. Kişilik olarak barışı politika olsun diye değil bir yaşam tarzı olsun diye savunanlardanım” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.