HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir gözaltında

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, polisler tarafından İzmir'de gözaltına alındı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir gözaltında
07 Ocak 2018 Pazar 14:24

İzmir'de kalacağı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Misafirhanesi'ne giden HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, polisler tarafından durduruldu. Baydemir'e, hakkında açılan bir dosya kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle kendisi için yakalama kararı bulunduğu iletildi.

Partisinin programı kapsamında İzmir'e giden Osman Baydemir'in Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı üzerine gözaltına alındığı bu sabah adliyeye götürülerek SEGBİS yoluyla ifadesinin alınacağı bildirildi.

Baydemir'in 27 Aralık 2015 tarihinde Şırnakın Cizre ilçesinde düzenlenen protesto yürüyüşüne katıldığı gerekçesiyle 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlari Kanunu'na muhalefet' suçundan hakkında dava açıldığı bu nedenle ifadesinin alınacağı kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.