Helikopter kazasında şehit olan askerler uğurlanıyor

Şırnak'ta yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterde şehit olan askerlerden 7'si için cenaze töreni düzenleniyor.

Helikopter kazasında şehit olan askerler uğurlanıyor
01 Haziran 2017 Perşembe 09:45

Şırnak'ın Şenoba beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterde bulunan 13 askerden 7'si için Şırnak 23. Tümen Sınır Komutanlığı'nda cenaze töreni yapılıyor. 

Düşen helikopterin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak otopsileri yapılarak şehitlerin isimleri tespit edildi. İsimleri tespit edilen şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, şehit Binbaşı Koray Onay, şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan ve şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç için cenaze töreni hazırlıkları yapılmaya başlandı. 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, cenaze töreninde gözyağlarını tutumadı. 

7 şehit için düzenlenecek olan törenin ardından cenazelerin memleketlerine uğurlanacağı belirtilirken, diğer 6 şehidin isimlerinin tespit edilmesi için cenazelerin Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.