Hilmi Özkök: Biz de okulda namaz kılardık

Darbe girişimi komisyonuna açıklamalarda bulunan Genelkurmay eski  Başkanı Hilmi Özkök, "Biz harp okulundayken namaz  kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama  bu kullanıldı." diye konuştu.

Hilmi Özkök: Biz de okulda namaz kılardık
19 Ekim 2016 Çarşamba 13:02

Meclis'teki darbe girişimi araştırma komisyonu Genelkurmay eski  Başkanı Hilmi Özkök'ü dinledi. Askeri ile ilgili açıklamalarda bulunan Özkök, inançlı bir kişi olduğunu ama dini konuların ayrı tutulması gerektiğine değindi.

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün darbe komisyonundaki konuşması:

Dini konuların ayrı tutulmasını isterdik


"Biz harp okulundayken namaz  kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama  bu kullanıldı. Biz görevde iken dini konuların tamamen ayrı tutulmasını isterdik.  Ben de inançlı bir insan olduğumu hiçbir zaman saklamadım; onun için de başıma  çok sıkıntılar geldi. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de  görmemiştir. O ayrı, o ayrı"

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Kumpas mağduru emekli Albay Mustafa Önsel'in 1982 yılında askeri okulda sivilden gelen öğrencilerden özel sınıf oluşturulduğu ve bu sınıfın mezunlarından 13'ünün general olduğu, 11'inin de 15 Temmuz sonrası tutuklandığı iddialarınakarşılık ise "Kasaptaki ete soğan doğramam" diyen Özkök,  "Öğretimle ilgili konuları, öğretim başkanı tayin eder. Sivillerden kurulu özel sınıf olması mümkün değil. " diye konuştu.

Komisyon böyle bir sınıf olup olmadığının Genelkurmay'a yazılı olarak sorulması kararı verdi.


Etiketler; #fetö #darbe
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.