Hollanda'dan skandal karar-Bakan'ın uçuş izni iptal edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanya'ya uçuş izni iptal edildi. Skandal kararda gerekçe ise güvenlik endişesi.

Hollanda'dan skandal karar-Bakan'ın uçuş izni iptal edildi
11 Mart 2017 Cumartesi 14:59

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada "Çavuşoğlu'nun uçuş izni hükümet kararıyla iptal edildi" denildi. Hollanda skandal iptal kararına güvenlik endişelerini gerekçe gösterdi. 

Uçuş izni verilmediği haberini İstanbul’dan ayrılmadan alan Bakan Çavuşoğlu, ziyareti engellenmesiydi bugün, TSİ 20.00’de Rotterdam’daki Başkonsolosluk konutunda Türklerle buluşacaktı.

Çavuşoğlu, Hollanda'nın tüm itirazlarına rağmen bugün Rotterdam kentine gideceğini açıklamış, "Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur" demişti. Hollanda ise iptal açıklamasında Çavuşoğlu’nun bu sözlerine de değinerek, “Yaptırım tehdidi çözümü imkansızlaştırdı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da Almanya'da yapacağı bir etkinlik iptal edildi. Karara gerekçe olarak Kaya'nın konuşma yapacağı salonun, sadece pazar günleri ve tatil günlerinde kullanım izni olması gösterildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Avrupa demokrasi sınavında.