HSYK'dan ihraç edilen 203 hakim ve savcının isim listesi

HSYK'dan ihraç edilen 2013 hakim ve cumhuriyet savcısının isim listesi

HSYK'dan ihraç edilen 203 hakim ve savcının isim listesi
17 Kasım 2016 Perşembe 12:01

203 hakim ve savcı görevden ihraç edildi. HSYK'dan ihraç edilen 203 hakim ve cumhuriyet savcısının isim listesi, bugünkü 17 Kasım 2016 tarihli ve 29891 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) 15 Kasım tarihli Genel Kurul toplantısında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 203 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekten ihraç edilmelerine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Söz konusu kararda, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 3. maddesinin 1 numaralı fıkrası kapsamında FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görülen hakim ve cumhuriyet savcılarının 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin KHK'nın 3. maddesi uyarınca meslekte kalmalarının uygun olmadığı ve ayrı ayrı olmak üzere meslekten çıkarılmalarına karar verildiği bildirildi. 

HSYK'dan ihraç edilen 2013 hakim ve savcısının isim listesi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.