HSYK yetki kararnamesi hazırlıyor

HSYK, kararname ile görev yerleri değiştirilen hakimlerin yeni yetkilerini belirlemek için çalışmalara başladı.

HSYK yetki kararnamesi hazırlıyor
11 Haziran 2016 Cumartesi 10:35

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) görev yerleri değişen hakimlerin yeni yetkilerini belirlemek için çalışmalara başladı. HSYK 1. Dairesi, kararname ile görev yerleri değiştirilen hakimlerin yeni yetkilerini belirleyecek. 

HSYK 3 bin 746 hakim ve savcıyı kapsayan kararnameyi hafta başında yayımlamıştı. HSYK 1. Dairesi, yetki kararnamesi için hazırlıklara başladı. Daire, kararname ile görev yerleri değiştirilen hakimlerin yeni yetkilerini belirleyecek. Bu kararname ile boş bulunan bazı adalet komisyonu başkanlıklarına da atama yapılacak. Kararname ile gözaltı, tutuklama, mal varlığına tedbir gibi kararları veren sulh ceza hakimliklerinden boş bulunan koltuklara da atama yapılacak. Görev yerleri değiştirilen ağır ceza mahkemesi başkanlarının da yeni mahkemeleri ve yetkileri belirlenecek. Ankara'da terör ve örgütlü suçlara bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı da bu kararname ile yetkilendirilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.