İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş Diyarbakır saldırısıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Diyarbakır'da yaşanan patlamanın terör saldırısı nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Soylu, 2 sivil personel ile bir polis memurunun şehit olduğu terör saldırısının tünel kazılarak yapıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş Diyarbakır saldırısıyla ilgili açıklama
12 Nisan 2017 Çarşamba 12:05

Diyarbakır'da il emniyet müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğu ortaya çıkarıldı. Dışarıdan açılan tünelden yerin altına patlayıcı yerleştirilerek yapılan patlama ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, biri teknisyen yardımcısı diğeri de polis memuru olmak üzere 2 kişinin daha şehit düştüğünü söyledi.

Soylu, patlama ile ilgili şöyle konuştu: 

"Zırhlı aracın tamiri sırasında gerçekleşti. Acaba tamirden mi oldu, yanıcı ve yakıcı bir maddeden mi kaynaklandı diye epey bir araştırma yapıldı. Dün gece itibarıyla netleşti, mesele bir terör saldırısı. Şu anda yaklaşık 10-12 hafif yaralımız var. Bir teknisyen yardımcımız ve polis memurumuz daha şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı.

İlk önce orada bir çukur meydana gelince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. Acaba içeriye mi girildi, çalışan marifetiyle bir şey mi konuldu diye düşünmüştük. Dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirdiler. Biz emniyet binalarımızın etrafında bir ayda bir sürekli arama-tarama yaparız. Demek ki çok kısa bir süre içinde kazmışlar. Yerin altında bir patlayıcı yerleştirmek suretiyle yapmışlar."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.